Particulier Coöperaties Overheid Werkgevers Vastgoed
Zo werkt autodelen Over ons Nieuws Contact

Coöperatie DeelSlee in Loppersum van start

Deelslee Loppersum

We nemen jullie graag even mee, terug in de tijd. Naar het moment waarop in het mooie Loppersum het idee ontstond om elektrische auto’s te gaan delen. De dorpsenergiecoöperaties Zonnedorpen (’t Zandt) en Lopec (Loppersum) wilden dit graag oppakken als bijdrage aan de ambitie om fossiel en CO2 vrij te worden. Zij vonden al snel de Gemeente Loppersum aan hun zijde om (groen) elektrische deelmobiliteit mogelijk te maken voor alle 17 dorpen van de gemeente.

OnzeAuto werd na een zorgvuldige selectie gekozen als partner voor ondersteuning bij de ontwikkeling en het beheer van het deelinitiatief. Met veel plezier helpen we nu dus de lokale gemeenschap bij het coöperatief delen van duurzame mobiliteit.

Het initiatief is van start gegaan in 5 dorpen. Daarbij wordt naast de Skoda Citigo en Renault ZOE ook de Volkswagen ID.3 ingezet. Dat is een primeur in Nederland. Onze eerste indruk is dat het een prachtige auto is, en verrassend ruim ook.

Hierna volgen heel snel de andere 12 dorpen, aanvankelijk elk met 2 auto’s. En daar hoeft het niet bij te blijven. Vanuit de aanpalende gemeenten Appingedam en Delfzijl is namelijk al belangstelling getoond om het hele project na 1 januari voor de hele nieuwe gemeente Eemsdelta beschikbaar te stellen. Dus wie weet.

We waren vanaf de start erg onder de indruk van het enthousiasme en de inzet van de lokale bewoners, en twijfelen er niet aan dat dit initiatief een groot succes gaat worden!