Particulier Coöperaties Overheid Werkgevers Vastgoed
Zo werkt autodelen Over ons Nieuws Contact

OnzeAuto biedt elektrische deelauto’s bij kastelen in Haverleij

Haverleij-Den-Bosch

Op 5 november is OnzeAuto gestart met een eerste verkenning.

Haverleij is landelijk bekend door de karakteristieke vormgeving van de kastelen aan de noordzijde van ‘s-Hertogenbosch. Mede door haar landelijke ligging is de behoefte van bewoners aan een (tweede) auto relatief groot. Om het aantal (geparkeerde) auto’s in de kastelen terug te dringen, wordt een alternatieve vorm van mobiliteit aangeboden. Deze is gebaseerd op elektrische deelauto’s, dus duurzaam. OnzeAuto biedt deze deelmobiliteit aan in besloten kring. Gebruikers kennen elkaar of leren elkaar kennen.

Gemeente ’s-Hertogenbosch ondersteunt dit initiatief van harte. Wethouder Ufuk Kâhya: “Met deze vorm van coöperatieve deelmobiliteit zorgen we voor schoon, slim en toegankelijk vervoer. Zo zorgen we er samen voor dat het prettig leven, wonen en werken blijft in Haverleij.”

Vanaf november worden de bewoners via VvE’s en bewonersgroepen in de kastelen persoonlijk benaderd om de vraag in kaart te brengen. Dat zal zoveel mogelijk digitaal gebeuren, vanwege de huidige Corona omstandigheden. Op basis van deze vraag bepalen we hoeveel elektrische deelauto’s we per kasteel aanbieden. Bewoners kunnen dan een abonnement nemen, waarmee ze via een handige app een elektrische auto reserveren. De kosten worden automatisch verrekend. Zo besparen bewoners aantoonbaar op hun kosten in vergelijking met het gebruik van een eigen auto en reduceren we gezamenlijk het aantal (geparkeerde) auto’s in de kastelen. Het gebruik van de deelauto’s is daarmee duurzaam, comfortabel én besparend.

Naast Gemeente ‘s-Hertogenbosch wordt dit initiatief ondersteund door Haverleij BV, een samenwerkingsverband tussen Gemeente ’s-Hertogenbosch, Heijmans en BPD.