Onze nieuwe Kwartiermaker Damien

Ik ben Damien Tierney, 25 jaar. Sinds twee weken werk ik bij OnzeAuto als ‘kwartiermaker’. Dit houdt in dat ik ga helpen met het opstarten van nieuwe initiatieven voor autodelen, samen met enthousiaste buurtbewoners, organisaties en gemeentes.

Wat verwacht je van het werken bij OnzeAuto?

Ik vind het spannend, maar ook leuk en uitdagend! Het is mijn eerste professionele baan, dus ik vind het ontzettend fijn dat ik hier de ruimte krijg om mijn eigen talenten en ontwikkelpunten verder te ontdekken. Met een klein team moet je flexibel zijn en krijg je van allerlei bedrijfszaken wel iets mee. Dat past wel bij me.

Waarom werken bij OnzeAuto?

De groene missie van OnzeAuto is voor mij heel belangrijk; daar doe ik het voor.  Maar ook het sociale aspect: mensen op lokaal niveau verbinden met elkaar. Tegenwoordig komt het regelmatig voor dat mensen de namen van hun buren niet kennen. Dat is jammer, want ik geloof dat met een beetje contact de mooiste dingen ontstaan, in het spontane en het onverwachte. Als je elkaar beter kent leer je elkaar ook meer vertrouwen. En wonen in een vertrouwde omgeving, dat is pas echt ‘thuis’!

Waar ga je je mee bezig houden?

Als kwartiermaker kom ik veel in contact met mensen die veel interesse hebben in autodelen en graag een nieuw initiatief willen opzetten in hun wijk. Samen met deze bewoners en partnerorganisaties ga ik kijken hoe we dit initiatief tot een succes maken. Met gemeentes ga ik bijvoorbeeld in gesprek voor het realiseren van vaste laadplekken en vergunningen. Met bewoners en vrijwilligers van energiecoöperaties proberen we andere wijkbewoners ook te enthousiasmeren om te gaan autodelen.

Welk nummer mag niet ontbreken in de OnzeAuto playlist op Spotify?

Net zoals Jodie heb ik een brede muzieksmaak, al zijn die Hollandse hits niet voor mij besteed. Ik luister graag naar funk, jazz, Latin en elektronische muziek. Maar voor in de auto gaat er niets boven Classic Rock. Een nummer dat ik zou toevoegen is: ‘Should I Stay or Should I Go’ van The Clash!

Mochten jullie nog vragen hebben, voel je vrij om contact met mij op te nemen via: damientierney@onzeauto.com

Contact

Ben je al autodeler en heb je ergens hulp bij nodig? Stuur dan een mail naar support@onzeauto.com.

Jouw gegevens en vraag: