Zo ga je zorgeloos op vakantie met een elektrische deelauto

Geschreven door
Sanne Overbeek

Zo ga je zorgeloos op vakantie met een elektrische deelauto

Geschreven door
Sanne Overbeek

Zorgeloos op vakantie met een elektrische deelauto

Deze zomer kun je als autodeler van Samen Slim Rijden voordelig op vakantie met een elektrische deelauto. Lekker dichtbij huis, of toch een klein stukje de grens over. En dat laatste kan voor een elektrische autorijder best spannend zijn de eerste keer. Want waar kun je wel of niet opladen en hoe werkt dat dan met buitenlandse laadpalen? We hebben wat handige tips hieronder op een rijtje gezet. Zo kom je onderweg niet voor verassingen te staan en kun je zorgeloos genieten.

Stippel je route uit en check waar je kunt laden

Op A Better Routeplanner kun je eenvoudig je hele route uitstippelen. Het enige wat je hoeft in te vullen zijn je startpunt en eindbestemming, je type auto en voilà.. Je complete route inclusief oplaadpunten wordt voor je gemaakt. Wil je ook zien of je kunt laden, de laadpaal bezet is of niet werkt? Op elektrischeautovakanties.nl vind je al deze informatie. Op deze website staan overigens ook nog veel andere handige tips over vakantie met een elektrische auto.

Laadpassen, of andere manieren van betalen

De laadpassen in al onze deelauto’s zijn te gebruiken in 14 landen in de EU. De kans is dus heel klein dat je bij een laadpaal komt te staan waar je toch op een andere manier moet betalen. Zorg voor de zekerheid dat je een creditcard bij je hebt. Met deze kaart kun je op heel veel plekken in Europa je auto opladen. De normale laadkosten in het buitenland via de laadpas zijn inbegrepen in je kilometerprijs.

Boek een camping met eigen laadpalen

Hoe makkelijk is het als je op je bestemming kan laden!  Er bestaat een website waar je alle campings met eigen laadpaal kunt vinden. Bij grote boekingswebsites kun je een filter ‘Oplaadpunt voor elektrische voertuigen’ aanklikken. Ook handig als je een overnachting nodig hebt op weg naar Italië of Spanje.

In Duitsland werken de laadpalen anders

Een vakantie bij onze oosterburen op de planning? Dan is het goed om te weten dat de laadpalen in Duitsland net iets anders werken dan bij ons in Nederland. In Duitsland moet je bij de laadpaal eerst de laadkabel uit je auto halen. Nadat je de kabel uit je auto hebt gehaald, stopt de laadsessie van je elektrische auto en kun je ook de kabel uit de laadpaal halen. 

Vergeet niet dat je voor je elektrische auto ook een Duitse milieusticker nodig hebt. Zelfs op grote delen van de Autobahn. De deelauto’s zijn niet uitgerust met deze stickers, dus deze moet je zelf aanvragen.

Check de up-to-date corona-regels in het buitenland

Vroeger dachten we dat er niets veranderlijker was dan het weer. Maar ook corona-regels in het binnen- en buitenland veranderen in razendtempo. Het is dus goed om voor je vertrek de regels in de gaten te houden. Datkan bijvoorbeeld heel handig op een website van de overheid, Nederland Wereldwijd.

We wensen je een heerlijke zomer!