Hoe kunnen we je helpen?

Op deze pagina vind je hopelijk snel en eenvoudig antwoord op al jouw vragen. Toch nog een andere vraag of kom je er niet uit? Als gebruiker kun je een mail sturen naar support@onzeauto.com. Heb je pech onderweg? In iedere deelauto vind je een hulpkaart met telefoonnummers.

Nog geen gebruiker? Neem dan contact met ons op. We staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden.  

Vragen over of problemen met de app
Heb je problemen bij het starten of beëindigen van de reservering, of het openen of sluiten van de auto? Onze driversdesk is 24/7 bereikbaar om je weer op weg te helpen. Je kunt ze bereiken op 085 487 56 60.

Is er een minimumleeftijd waarop je een auto kan delen?

Iedereen die over een geldig rijbewijs beschikt mag meedoen, van jong tot oud, tenzij je bent uitgesloten door een verzekeraar.

Wie maakt de auto schoon?

Onze ervaring is dat onze autodelers zeer zuinig en trots zijn op onze voertuigen. Het voordeel van delen met mensen die je kent, is dat je elkaar gemakkelijk en laagdrempelig kunt aanspreken. Mocht je dit niet willen, dan kun je ook in de app aangeven wat er niet naar wens is. Onze helpdesk komt dan in actie. We vragen autodelers zelf af en toe de auto te wassen en te stofzuigen. OnzeAuto vergoedt de waskosten bij de lokale carwash waar wij afspraken mee hebben.

Hoe ben ik verzekerd als ik in een deelauto rijd?

Via OnzeAuto zijn alle inzittenden en de auto goed verzekerd. Deze kosten zijn verwerkt in het abonnement. Mocht je een keer schade rijden, dan ben je alleen een eigen risico verschuldigd. De hoogte van dit bedrag kun je lezen in je gebruikersovereenkomst. Het blijft natuurlijk wel belangrijk om via onze app mogelijke schade te melden. Bij het openen van de auto krijg je standaard de vraag of de auto onbeschadigd is. Zo voorkomen we dat we het eigen risico op jou verhalen, terwijl een vorige gebruiker de schade veroorzaakt heeft.

Is er wel een deelauto beschikbaar als ik deze nodig heb?

OnzeAuto werkt vraaggestuurd. Neemt het gebruik toe, dan zetten we er een deelauto bij. We monitoren het gebruik continue en zorgen zo voor optimale beschikbaarheid. De kans op misgrijpen wordt met elke extra auto ook steeds kleiner. Wil je verzekerd zijn van een auto, dan kun je deze gewoon reserveren, desgewenst al maanden van tevoren. En wekelijks terugkerende ritten kun je eenvoudig herhalen. Grijp je een keer mis? Vaak lossen gebruikers dit onderling op of OnzeAuto komt met een oplossing.

Wat is het verschil tussen autodelen en autoverhuur?

Bij OnzeAuto voelt de deelauto als jouw auto. Zonder opzichtige stickers deel je de auto met de mensen in jouw directe omgeving. Mensen die je kent of leert kennen. Samen zorgen we ervoor dat de auto schoon blijft. Gebruikers dragen bij aan de vaste maandelijkse kosten en ieder betaalt naar gebruik. Je kunt kiezen uit een abonnement dat bij je past.

Mag ik met de deelauto naar het buitenland voor bijvoorbeeld vakantie?

Je mag met de elektrische deelauto naar het buitenland. OnzeAuto biedt zelfs speciale tarieven voor meerdaags gebruik. De auto is in heel Europa verzekerd en de laadpas werkt op de meeste laadstations. Het is wel belangrijk om je reis goed voor te bereiden en de actieradius van het voertuig mee te nemen in je reisplan. In het buitenland zijn vaak minder laadpalen dan je gewend bent in Nederland. Gebruik verschillende apps om de locaties van laadpalen te zien. Let op: als de laadpas van Ecotap niet werkt op een oplaadpunt, kun je een eigen betaalmiddel (creditcard, paypal) kiezen en de kosten bij terugkomst declareren bij OnzeAuto. We compenseren deze prijzen alleen als deze vergelijkbaar zijn met de laadprijzen per kWh in Nederland. Zorg ervoor dat je de laadpalen met optie ‘betalen per minuut’ niet gebruikt. Zo houden we samen de kosten laag.

Wat gebeurt er als ik niet op tijd terug ben?

Het kan voorkomen dat je jou reserveerde tijd onverhoopt overschrijdt, bijvoorbeeld bij file, schade of ander oponthoud. Je moet jouw reservering dan tijdig verlengen in de app. Is de verlenging niet mogelijk, doordat een andere gebruiker de auto heeft gereserveerd, informeer dan de andere gebruikers (in een whatsapp bericht), of neem contact op met de helpdesk. Deze kan de volgende gebruiker informeren en omboeken naar een andere auto die vrij is.

Moet de auto altijd op dezelfde plek worden teruggezet?

Elke deelauto heeft in principe zijn eigen, gereserveerde parkeerplek met laadpaal. Als je jouw reservering beëindigt, moet de auto dus weer op zijn vaste plek aan de laadpaal staan. Dan weet de gebruiker na jou ook altijd waar hij of zij de auto moet ophalen en dat deze is opgeladen. Kan je de auto niet op de vaste plek kwijt? Parkeer de auto dan in de buurt, maar zorg ervoor dat de auto daarna wel weer opgeladen wordt aan de laadpaal. In de app staat de locatie, waar de auto staat, dus de volgende gebruiker kan de auto altijd vinden.

Moet ik mijn reservering beëindigen als ik een tussenstop maak?

Je hoeft de auto alleen maar te sluiten via de app, de reservering eindig je pas als je weer terug bent op de thuislocatie.

Hoe ver kan ik rijden met de deelauto?

De feitelijke actieradius is afhankelijk van het merk en type auto, de omstandigheden (winter of zomer) en het rijgedrag. Hoe steviger je rijdt (vooral op de autoweg), hoe hoger het verbruik en hoe korter de actieradius. Doorgaans ligt de range van elektrische auto's tussen de 200-500km. Meer informatie hierover kun je vinden op ev-database.nl.

Wat gebeurt er als ik te laat terug ben en mijn buurman staat al klaar om de auto mee te nemen?

Het systeem plant voldoende tijd tussen 2 reserveringen in. Mocht de vertraging groter zijn, verleng dan je reservering. Kan dit niet, omdat een andere gebruiker de auto heeft gereserveerd, neem dan even contact op met de helpdesk. Dan wordt die gebruiker op de hoogte gesteld. Ook is het mogelijk om via een WhatsApp bericht de deelgroep op de hoogte te stellen. Indien nodig kan de helpdesk de volgende gebruiker omboeken naar een andere auto die vrij is.

Hoe open ik de auto in de app?

Als je een reservering hebt gemaakt, wordt deze al 15 minuten voor aanvang actief. Als je de reservering via de app start, verschijnt er in de app een melding "Digitale sleutels aanwezig". Je kunt vervolgens de auto eenvoudig openen en te sluiten door het openen of sluiten icoontje aan te klikken als je binnen een straal van 5 meter van de auto bevindt. Zorg hierbij wel dat de bluetooth aanstaat op je telefoon. Tussentijds kun je via dezelfde knoppen de auto afsluiten en weer openen. Als de auto terug op locatie staat, kun je de auto afsluiten en de reservering beëindigen.

Ik ben mijn inloggegevens vergeten. Hoe kan ik nu een auto reserveren?

Via de app kun je gemakkelijk een nieuw wachtwoord aanvragen. Nadat je een nieuw wachtwoord hebt ingegeven, kun je opnieuw inloggen en een reservering maken. Ben je je accountnaam vergeten, neem dan even contact op met onze helpdesk of stuur je vraag even naar support@onzeauto.com.

De parkeerplaats met laadpaal is bezet. Wat moet ik doen?

Omdat OnzeAuto's gereserveerde laadplekken hebben zal dit niet vaak voorkomen. Mocht dit onverhoopt toch eens gebeuren dan is de laadpas ook te gebruiken op andere laadpalen in de buurt. Staat er een andere auto op de gereserveerde laadplek, maak even een foto en stuur deze op naar support@onzeauto.com.

Hoe plaats ik de auto aan de laadpaal ?

Houd de laadpas (ligt in de auto) bij het gemarkeerde vak op de laadpaal. Het licht springt op groen. Sluit de kabel aan. Je ziet de kleur van groen naar blauw verspringen, wat betekent dat de auto wordt opgeladen. Leg het laadpasje vervolgens weer terug in de auto. Je ziet op het dashboard dat de auto ook echt geladen wordt. Als dat niet zo is, dan moet je het koppelen van laadpas en kabel herhalen.

Wat moet ik doen als ik onderweg moet laden?

Het kan voorkomen dat je zo'n lange rit maakt dat de accu bijna leeg is en je moet opladen om nog thuis te komen. In de auto vind je een laadpas die op alle publieke laadpalen in Nederland werkt. OnzeAuto betaalt deze laadkosten. Er zijn verschillende apps waarop je de laadpalen vindt. Bij een lange rit raden we aan om op voorhand al even goed te controleren waar je tussendoor kunt laden.

Hoe lang duurt het voor de deelauto is opgeladen?

De laadpaal verschilt per auto en per laadpaal. Bij publieke laadpalen is de laadtijd (van leeg naar vol) doorgaans 5 tot 8 uur. Bij een snellader laadt je de meeste auto's voor 80% in een half uur. Meer informatie hierover kun je vinden op ev-database.nl

Kan ik de deeluto ook opladen aan openbare laadpunten?

De deelauto kan op alle laadstations laden met uitzondering van de Tesla laadstations. Je vindt alle openbare laadpunten in verschillende apps. Als je van plan bent om een lange rit te maken, is het altijd verstandig om van tevoren even te kijken waar je eventueel kan laden.

Kan ik ook snelladen langs de snelweg?

Snelladers kunnen in sommige situaties een uitkomst zijn, maar probeer dit zoveel mogelijk te vermijden in verband met de hoge laadkosten. Zo houden we de kosten voor autodelen zo laag mogelijk.

Is er een eigen risico bij schade?

Mocht je schade rijden aan het voertuig, dan zijn de kosten beperkt tot het eigen risico. Het bedrag voor dit eigen risico kan verschillen. Je kunt dit nalezen in je gebruikersovereenkomst. Mocht de schade niet door jou zijn veroorzaakt, dan komen deze kosten ook niet voor jouw rekening.

Er zit schade op de auto. Wat moet ik doen?

Bij het starten en beëindigen van je reservering vragen we in de app altijd eventuele schade te melden. In de app kun je ook zien welke schades al eerder zijn gemeld. We tonen deze schades totdat ze zijn hersteld. Heb je zelf schade gereden en kan de auto niet meer rijden? Informeer dan de leasemaatschappij en ook OnzeAuto via support@onzeauto.com. Zo kunnen bijvoorbeeld reserveringen van volgende gebruikers worden omgeboekt naar andere auto's.

Wat moet ik doen als ik onderweg hulp nodig heb?

In iedere auto vind je een hulpkaart. Hierop staan de telefoonnummers voor ieder mogelijke situatie, bijvoorbeeld bij pech onderweg of problemen met het laden of het openen van de auto. We adviseren je deze gegevens ook in je telefoon op te slaan. Voor problemen met de app kun je de helpdesk van het deelsysteem 24/7 bellen op 085 487 56 60. Algemene vragen worden altijd spoedig beantwoord via support@onzeauto.com.

Moet mijn hele gezin per persoon abonnementskosten betalen?

We gaan altijd uit van een hoofdgebruiker per huishouden. Deze persoon betaalt het abonnement. Alle personen die op hetzelfde adres staan ingeschreven mogen meedoen voor slechts €5 per persoon per maand. Zij rijden dan tegen de tarieven die gelden voor het abonnement van de hoofdgebruiker.

Is er een minimumleeftijd waarop je een auto kan delen?

Iedereen die over een geldig rijbewijs beschikt mag meedoen, van jong tot oud, tenzij je bent uitgesloten door een verzekeraar.

Hoe werkt het met betalen?

Je geeft een machtiging af voor een automatisch incasso van je abonnement, gereden uren en kilometers en eventuele boetes. Je ontvangt altijd in de eerste week van een nieuwe maand een overzichtelijk factuur met een specificatie van de gereden ritten.

Moet ik ook betalen als ik de auto mee heb, maar niet aan het rijden ben?

Als je een auto reserveert, betaal je voor je gereden kilometers plus alle uren van jouw reservering. Neem je de auto dus een dagje mee, dan betaal je ook voor de uren dat de auto stilstaat. Bij OnzeAuto betaal je maximaal 10 uur per 24 uur, met een minimum van € 25. De exacte voorwaarden staan in je gebruikersovereenkomst. Zo hebben we speciale tarieven voor vakanties, als je de auto een week of twee weken wilt meenemen. Vraag het via support@onzeauto.com.

Moet ik betalen voor parkeren?

In jouw eigen buurt nemen wij de kosten op ons voor de parkeervergunning van de auto, wel zo makkelijk! Onderweg is het parkeren voor je eigen rekening. Eventuele boetes worden natuurlijk ook niet betaald, deze worden verhaald op de betreffende gebruiker, die de auto heeft geparkeerd.

Voor hoe lang ga ik een contract aan als ik een auto deel?

De condities voor je abonnement kun je nalezen in je gebruikersovereenkomst. Voor de meeste abonnementen geldt dat je deze per maand kunt wijzigen of opzeggen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je per maand inschrijft en weer uitschrijft, maar dat komt bij onze gebruikers eigenlijk nooit voor. Je kunt wijzigingen doorgeven aan support@onzeauto.com

De parkeerplaats met laadpaal is bezet. Wat moet ik doen?

Omdat OnzeAuto's gereserveerde laadplekken hebben zal dit niet vaak voorkomen. Mocht dit onverhoopt toch eens gebeuren dan is de laadpas ook te gebruiken op andere laadpalen in de buurt. Staat er een andere auto op de gereserveerde laadplek, maak even een foto en stuur deze op naar support@onzeauto.com.

Hoe plaats ik de auto aan de laadpaal ?

Houd de laadpas (ligt in de auto) bij het gemarkeerde vak op de laadpaal. Het licht springt op groen. Sluit de kabel aan. Je ziet de kleur van groen naar blauw verspringen, wat betekent dat de auto wordt opgeladen. Leg het laadpasje vervolgens weer terug in de auto. Je ziet op het dashboard dat de auto ook echt geladen wordt. Als dat niet zo is, dan moet je het koppelen van laadpas en kabel herhalen.

Wat moet ik doen als ik onderweg moet laden?

Het kan voorkomen dat je zo'n lange rit maakt dat de accu bijna leeg is en je moet opladen om nog thuis te komen. In de auto vind je een laadpas die op alle publieke laadpalen in Nederland werkt. OnzeAuto betaalt deze laadkosten. Er zijn verschillende apps waarop je de laadpalen vindt. Bij een lange rit raden we aan om op voorhand al even goed te controleren waar je tussendoor kunt laden.

Hoe lang duurt het voor de deelauto is opgeladen?

De laadpaal verschilt per auto en per laadpaal. Bij publieke laadpalen is de laadtijd (van leeg naar vol) doorgaans 5 tot 8 uur. Bij een snellader laadt je de meeste auto's voor 80% in een half uur. Meer informatie hierover kun je vinden op ev-database.nl

Kan ik de deeluto ook opladen aan openbare laadpunten?

De deelauto kan op alle laadstations laden met uitzondering van de Tesla laadstations. Je vindt alle openbare laadpunten in verschillende apps. Als je van plan bent om een lange rit te maken, is het altijd verstandig om van tevoren even te kijken waar je eventueel kan laden.

Kan ik ook snelladen langs de snelweg?

Snelladers kunnen in sommige situaties een uitkomst zijn, maar probeer dit zoveel mogelijk te vermijden in verband met de hoge laadkosten. Zo houden we de kosten voor autodelen zo laag mogelijk.

Wat gebeurt er als ik niet op tijd terug ben?

Het kan voorkomen dat je jou reserveerde tijd onverhoopt overschrijdt, bijvoorbeeld bij file, schade of ander oponthoud. Je moet jouw reservering dan tijdig verlengen in de app. Is de verlenging niet mogelijk, doordat een andere gebruiker de auto heeft gereserveerd, informeer dan de andere gebruikers (in een whatsapp bericht), of neem contact op met de helpdesk. Deze kan de volgende gebruiker informeren en omboeken naar een andere auto die vrij is.

Moet de auto altijd op dezelfde plek worden teruggezet?

Elke deelauto heeft in principe zijn eigen, gereserveerde parkeerplek met laadpaal. Als je jouw reservering beëindigt, moet de auto dus weer op zijn vaste plek aan de laadpaal staan. Dan weet de gebruiker na jou ook altijd waar hij of zij de auto moet ophalen en dat deze is opgeladen. Kan je de auto niet op de vaste plek kwijt? Parkeer de auto dan in de buurt, maar zorg ervoor dat de auto daarna wel weer opgeladen wordt aan de laadpaal. In de app staat de locatie, waar de auto staat, dus de volgende gebruiker kan de auto altijd vinden.

Moet ik mijn reservering beëindigen als ik een tussenstop maak?

Je hoeft de auto alleen maar te sluiten via de app, de reservering eindig je pas als je weer terug bent op de thuislocatie.

Hoe ver kan ik rijden met de deelauto?

De feitelijke actieradius is afhankelijk van het merk en type auto, de omstandigheden (winter of zomer) en het rijgedrag. Hoe steviger je rijdt (vooral op de autoweg), hoe hoger het verbruik en hoe korter de actieradius. Doorgaans ligt de range van elektrische auto's tussen de 200-500km. Meer informatie hierover kun je vinden op ev-database.nl.

Wat gebeurt er als ik te laat terug ben en mijn buurman staat al klaar om de auto mee te nemen?

Het systeem plant voldoende tijd tussen 2 reserveringen in. Mocht de vertraging groter zijn, verleng dan je reservering. Kan dit niet, omdat een andere gebruiker de auto heeft gereserveerd, neem dan even contact op met de helpdesk. Dan wordt die gebruiker op de hoogte gesteld. Ook is het mogelijk om via een WhatsApp bericht de deelgroep op de hoogte te stellen. Indien nodig kan de helpdesk de volgende gebruiker omboeken naar een andere auto die vrij is.

Wie maakt de auto schoon?

Onze ervaring is dat onze autodelers zeer zuinig en trots zijn op onze voertuigen. Het voordeel van delen met mensen die je kent, is dat je elkaar gemakkelijk en laagdrempelig kunt aanspreken. Mocht je dit niet willen, dan kun je ook in de app aangeven wat er niet naar wens is. Onze helpdesk komt dan in actie. We vragen autodelers zelf af en toe de auto te wassen en te stofzuigen. OnzeAuto vergoedt de waskosten bij de lokale carwash waar wij afspraken mee hebben.

Hoe open ik de auto in de app?

Als je een reservering hebt gemaakt, wordt deze al 15 minuten voor aanvang actief. Als je de reservering via de app start, verschijnt er in de app een melding "Digitale sleutels aanwezig". Je kunt vervolgens de auto eenvoudig openen en te sluiten door het openen of sluiten icoontje aan te klikken als je binnen een straal van 5 meter van de auto bevindt. Zorg hierbij wel dat de bluetooth aanstaat op je telefoon. Tussentijds kun je via dezelfde knoppen de auto afsluiten en weer openen. Als de auto terug op locatie staat, kun je de auto afsluiten en de reservering beëindigen.

Ik ben mijn inloggegevens vergeten. Hoe kan ik nu een auto reserveren?

Via de app kun je gemakkelijk een nieuw wachtwoord aanvragen. Nadat je een nieuw wachtwoord hebt ingegeven, kun je opnieuw inloggen en een reservering maken. Ben je je accountnaam vergeten, neem dan even contact op met onze helpdesk of stuur je vraag even naar support@onzeauto.com.

Hoe ben ik verzekerd als ik in een deelauto rijd?

Via OnzeAuto zijn alle inzittenden en de auto goed verzekerd. Deze kosten zijn verwerkt in het abonnement. Mocht je een keer schade rijden, dan ben je alleen een eigen risico verschuldigd. De hoogte van dit bedrag kun je lezen in je gebruikersovereenkomst. Het blijft natuurlijk wel belangrijk om via onze app mogelijke schade te melden. Bij het openen van de auto krijg je standaard de vraag of de auto onbeschadigd is. Zo voorkomen we dat we het eigen risico op jou verhalen, terwijl een vorige gebruiker de schade veroorzaakt heeft.

Is er wel een deelauto beschikbaar als ik deze nodig heb?

OnzeAuto werkt vraaggestuurd. Neemt het gebruik toe, dan zetten we er een deelauto bij. We monitoren het gebruik continue en zorgen zo voor optimale beschikbaarheid. De kans op misgrijpen wordt met elke extra auto ook steeds kleiner. Wil je verzekerd zijn van een auto, dan kun je deze gewoon reserveren, desgewenst al maanden van tevoren. En wekelijks terugkerende ritten kun je eenvoudig herhalen. Grijp je een keer mis? Vaak lossen gebruikers dit onderling op of OnzeAuto komt met een oplossing.

Wat is het verschil tussen autodelen en autoverhuur?

Bij OnzeAuto voelt de deelauto als jouw auto. Zonder opzichtige stickers deel je de auto met de mensen in jouw directe omgeving. Mensen die je kent of leert kennen. Samen zorgen we ervoor dat de auto schoon blijft. Gebruikers dragen bij aan de vaste maandelijkse kosten en ieder betaalt naar gebruik. Je kunt kiezen uit een abonnement dat bij je past.

Mag ik met de deelauto naar het buitenland voor bijvoorbeeld vakantie?

Je mag met de elektrische deelauto naar het buitenland. OnzeAuto biedt zelfs speciale tarieven voor meerdaags gebruik. De auto is in heel Europa verzekerd en de laadpas werkt op de meeste laadstations. Het is wel belangrijk om je reis goed voor te bereiden en de actieradius van het voertuig mee te nemen in je reisplan. In het buitenland zijn vaak minder laadpalen dan je gewend bent in Nederland. Gebruik verschillende apps om de locaties van laadpalen te zien. Let op: als de laadpas van Ecotap niet werkt op een oplaadpunt, kun je een eigen betaalmiddel (creditcard, paypal) kiezen en de kosten bij terugkomst declareren bij OnzeAuto. We compenseren deze prijzen alleen als deze vergelijkbaar zijn met de laadprijzen per kWh in Nederland. Zorg ervoor dat je de laadpalen met optie ‘betalen per minuut’ niet gebruikt. Zo houden we samen de kosten laag.

Is er een eigen risico bij schade?

Mocht je schade rijden aan het voertuig, dan zijn de kosten beperkt tot het eigen risico. Het bedrag voor dit eigen risico kan verschillen. Je kunt dit nalezen in je gebruikersovereenkomst. Mocht de schade niet door jou zijn veroorzaakt, dan komen deze kosten ook niet voor jouw rekening.

Er zit schade op de auto. Wat moet ik doen?

Bij het starten en beëindigen van je reservering vragen we in de app altijd eventuele schade te melden. In de app kun je ook zien welke schades al eerder zijn gemeld. We tonen deze schades totdat ze zijn hersteld. Heb je zelf schade gereden en kan de auto niet meer rijden? Informeer dan de leasemaatschappij en ook OnzeAuto via support@onzeauto.com. Zo kunnen bijvoorbeeld reserveringen van volgende gebruikers worden omgeboekt naar andere auto's.

Wat moet ik doen als ik onderweg hulp nodig heb?

In iedere auto vind je een hulpkaart. Hierop staan de telefoonnummers voor ieder mogelijke situatie, bijvoorbeeld bij pech onderweg of problemen met het laden of het openen van de auto. We adviseren je deze gegevens ook in je telefoon op te slaan. Voor problemen met de app kun je de helpdesk van het deelsysteem 24/7 bellen op 085 487 56 60. Algemene vragen worden altijd spoedig beantwoord via support@onzeauto.com.

×

Contact