Rijden en laden

Wat moet ik doen als ik onderweg moet laden?

Het kan voorkomen dat je zo'n lange rit maakt dat de accu bijna leeg is en je moet opladen om nog thuis te komen. In de auto vind je een laadpas die op alle publieke laadpalen in Nederland werkt. OnzeAuto betaalt deze laadkosten tot 50ct/kWh. Bij een lange rit raden we aan om op voorhand al even goed te controleren waar je tussendoor kunt laden.

Onderweg laadpunten vinden

In Nederland kun je voldoende laadpalen vinden, bijvoorbeeld via de Chargemap app. Met deze app kun je de dichtstbijzijnde lader eenvoudig opzoeken en zien of deze beschikbaar is. Ook staan er steeds meer openbare laadpunten op Google Maps en in de ANWB app. Wil jij je route plannen inclusief mogelijke oplaadpunten? Download dan de ABRP (A better route planner) app. Zo ben je ervan verzekerd dat je opgeladen verder kunt rijden. Deze app is ook handig voor een vakantie met de deelauto binnen Europa.

Snelladen

Iedere elektrische auto kan ook worden opgeladen aan een snellader. Zodra je bij een snellader staat, kun je de laadkabel die aan deze snellader is bevestigd aan de auto koppelen. Het extra gedeelde bij de laadingang is daarvoor ook nodig. Vervolgens kun je met de laadpas de lader scannen. Let op: niet alle Tesla snelladers zijn beschikbaar voor niet-Tesla's en voor het laden heb je de Tesla app nodig.

Contact

Ben je al autodeler en heb je ergens hulp bij nodig? Stuur dan een mail naar support@onzeauto.com.

Jouw gegevens en vraag: