Hey buur, autodelen?

Jij bent om: autodelen met de buurt is een fantastisch concept! Nu is het tijd om je buren ook te enthousiasmeren. Op deze pagina vind je allerlei tools en ideeën waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

Twee ambassadeurs voor autodelen met OnzeAuto. Ze staan met z'n tweeën midden op straat in hun eigen buurt.
Opstarten
Een groep buren vieren op straat dat ze nu samen een elektrische auto gaan delen met elkaar.
Lancering
Drie autodelers staan op straat voor twee deelauto's. Ze delen flyers uit aan voorbijgangers.
Doorgroeien

1 Dit kun je doen vanaf de bank

Is jouw omgeving actief op sociale media? Of zit je bijvoorbeeld in een buurtgroep op Facebook? Deze berichtjes en foto's kun je eenvoudig delen en doorsturen.

Berichtje

Een effectief berichtje schrijven is niet voor iedereen even makkelijk. Daarom hebben een kort berichtje voor je opgesteld die kunt kopiëren, aanpassen en delen.
Bekijken en kopiëren

Infographic

Als autodeler (in de dop) weet jij natuurlijk heel goed wat de voordelen van autodelen zijn. We hebben een infographic gemaakt zodat jij heel snel en op een overzichtelijke manier deze vele voordelen van autodelen met de buurt kunt delen.

Autodelers aan het woord

Deze nieuwsartikelen kun je eenvoudig delen.

2 Toch iets meer ondernemen? Dat kan! 

Voor deze acties zul je de bank toch echt even moeten verlaten. Gelukkig zal dit het uiteindelijk meer dan waard zijn! 

Scheur A4'tje ophangen

Roep jouw buren op een aantal openbare plekken op om mee te doen met dit scheurbriefje. Denk aan de supermarkt, de sportclub of in een lokaal restaurant of bar. Dit is een bewerkbaar Word document. Je hoeft alleen de geel gearceerde woorden te vervangen, een goede URL toe te voegen en de scheurbriefjes een beetje in te knippen.

Contact opnemen met de pers

Wellicht dat een lokale krant of radiostation jullie de kans wilt geven om het verhaal van autodelen met de buurt te delen. Uit ervaring weten wij dat ze dit maar al te graag doen — vooral omdat het initiatief komt vanuit de buurtbewoners zelf :)

Poster achter het raam

Het doet ons een beetje terug denken aan de tijd van Idols, toen iedereen Jim of Jamai achter zijn raam plakte. Gezien we dit nog kunnen herinneren werkt het uitmuntend. Je kan de poster natuurlijk ook ophangen op een openbare plek als je niet op de begane grond woont.

3 Een evenement organiseren

De leukste manier om jouw buurtbewoners kennis te laten met het concept 'autodelen met de buurt' en met de (mogelijke) deelnemers.

Een kennismaking bijeenkomst

Een proefrijdag

Een gezellige buurt activiteit

Wellicht zijn jullie al even gestart met autodelen en zijn er inmiddels veel nieuwe buren bijgekomen. Dan kan het leuk zijn om samen wat gezelligs te organiseren :)

Een groep van 20 buren die samen koffie drinken en kletsen op het dorpsplein.

Een stoeprandtoernooi of stoepkrijtwedstrijd organiseren?

Blog post bekijken
Naar links icon

Heb je een vraag over deze pagina of feedback?

Super! Jouw vraag of idee is zojuist verstuurd. Je hoort binnenkort van ons :)
Oeps! Helaas gaat er iets mis.. Misschien je de pagina opnieuw laden en het nog eens proberen? Als laatste optie kun je ook het contact formulier invullen (rechtsboven)

Pers toolkit

Logo's en afbeeldingen die gebruikt kunnen worden voor media doeleinden.

Contact

Sluiten icon

Ben je al autodeler en heb je ergens hulp bij nodig? Stuur dan een mail naar support@onzeauto.com.

Jouw gegevens en vraag:

Thank you! Your submission has been received!
Oeps.. er gaat helaas iets mis! Kun je het nogmaals proberen?

Hey, buur! Autodelen? Mijn (tweede) auto staat nog al veel stil en dat is hartstikke zonde. Daarom zou ik liever samen elektrisch rijden en autodelen in een besloten bewonersgroep. Dan zijn we veel goedkoper uit en houden we uiteindelijk meer ruimte over voor meer groen of speelruimte voor onze kinderen. Ik ben opzoek naar enthousiaste autodelers voor in onze buurt! Lijkt dit jou ook interessant? Zoek onze woonplaats op www.onzeauto.com voor meer informatie en voor het doorgeven van interesse. Hopelijk tot snel!

Sluiten icon