Samen Slim Rijden

Autodelen met jouw buren in De Poortwachter

Deel samen met je buren in De Poortwachter een aantal elektrische deelauto's. Zo creëren jullie meer ruimte, besparen jullie geld en dragen jullie bij aan een duurzaam Terheijden. Deel je ook mee?
Dit initiatief is opgestart in samenwerking met:
No items found.

Samen met je buren elektrische auto's delen

Een groep buren vieren op straat dat ze nu samen een elektrische auto gaan delen met elkaar.

Samen met elkaar

Autodelers bij OnzeAuto kennen elkaar of leren elkaar kennen. Dat is niet alleen gezellig, maar vooral handig. Elk deelinitiatief heeft zijn eigen appgroep. Hier kun je elkaar op de hoogte houden van praktische zaken of een vraag aan de groep stellen.

1 van 3
Mensen ontmoeten elkaar bij een OnzeAuto deelauto. Ze zijn samen aan het kennismaken met elkaar en hoe elektrisch rijden werkt.

Samen verantwoordelijk

Samen zorgen jullie er bijvoorbeeld voor dat de deelauto's schoon blijven, de bandenspanning in orde is en dat nieuwe autodelers een warm onthaal krijgen. Zo voelen de deelauto's echt als jullie eigen auto's.

2 van 3
Twee vrouwen kijken naar een smartphone. Ze zijn samen een deelauto aan het reserveren via een app.

Delen met de app

Het delen van jullie eigen deelauto's verloopt via de OnzeAuto app. Je kunt zien welke deelauto wanneer beschikbaar is, waar de auto staat en een reservering maken. Tijdens je reservering open en sluit je de deelauto ook eenvoudig met de app.

3 van 3
Naar links icon
Naar rechts icon
Vaak goedkoper dan een eigen auto
1 deelauto vervangt gemiddeld 6 auto's
Deelauto's op loopafstand
3 maanden vooruit reserveren
Op vakantie met een deelauto
All-in kosten
Goed verzekerd
Zakelijk en privé rijden
Maandelijks opzegbaar

Samen voor een toekomst met minder auto's en meer groen

Fietsende mensen in de stad, omringd door allerlei bomen en struiken.

Een maandelijks rijtegoed.

Na elke reservering worden de uren en kilometers verrekend.

Buiten het rijtegoed gelden dezelfde tarieven. Rijd je minder? Dan gaat het overgebleven rijtegoed mee naar de volgende maand, tot wel 6x de hoogte van jouw rijtegoed. Ideaal voor een weekendje weg of een vakantie.

Laden, onderhoud en verzekering inbegrepen

Betaal maximaal 10 uur per dag + kilometers

Abonnement is maandelijks opzegbaar

Vaste, lage tarieven

Je betaalt alleen voor gereserveerde uren en gereden kilometers

Aan het eind van de maand ontvang je een factuur met daarin alle reserveringen. Het totaalbedrag wordt uiteindelijk automatisch afgeschreven van je rekening.

Laden, onderhoud en verzekering inbegrepen

Betaal maximaal 10 uur per dag + kilometers

Abonnement is maandelijks opzegbaar

Basis
NIEUW!
€ 2,75
per uur

Max € 27,50 per dag

€ 0,18/0,21 per KM
Extra informatie icon

Moeite met kiezen?

Weet je nog niet welk rijtegoed je moet kiezen of dat autodelen bij je past? Maak kennis met de groep, de deelauto's en het delen - zonder een vast rijtegoed.

Vraag na het aanmelden een van je buren voor een proefrit

€ 4,50 per uur + kilometerkosten - betaal alleen voor gebruik

Kom erachter welk tegoed het beste bij jou past

Moeite met kiezen?

Je kunt 3 maanden kennismaken met de groep, de deelauto's en het delen zonder een vast rijtegoed. Maak gebruik van het introductieabonnement!

Vraag na het aanmelden een van je buren voor een proefrit

€ 4,75 per uur + kilometerkosten - betaal alleen voor gebruik

Zoeken icon

Kom erachter welk tegoed het beste bij jou past

Dit is een feestelijk lancering van een nieuw autodeel initiatief. Een groep buren viert hier samen dat zij samen een aantal elektrische auto's gaan delen.

Wensen van bewoners staan centraal. Samen maken we elektrisch rijden toegankelijk.

Als groep kun je voorkeuren aangeven voor het type deelauto's dat geplaatst worden.
Zijn er specifieke wensen zoals een trekhaak voor een fietsendrager? Gaan we regelen.
De groep heeft inspraak in de huisregels voor het dagelijkse gebruik.

Deelauto locatie(s):

Wordt binnenkort aangekondigd.

Het type deelauto('s)

In de app kun je precies zien welke auto je reserveert en wanneer de deelauto beschikbaar is. Al onze deelauto's zijn altijd rijk uitgerust met allerlei extra's.

100% elektrisch
Goed verzekerd
All-in kosten

Opel Corsa-e

€0,18 per KM
+ uurtarief
310 km
actieradius

Hyundai Kona

€0,22 per KM
+ uurtarief
400 km
actieradius
Veelgestelde vragen icon

Antwoord op aantal veelgestelde vragen:

Hoe communiceer ik met de andere autodelers?

Bij OnzeAuto vinden we het heel belangrijk dat autodelers elkaar kennen of leren kennen. Alleen zo voelen de deelauto's als jullie eigen auto.

Ben je een keer later terug of heb je een lange reservering geannuleerd, dan is het prettig als je elkaar kunt informeren. Dat kun je dan doen via jullie eigen app groep voor het deelinitiatief. Geen babbelboxen, maar vooral praktische zaken delen, elkaar op weg te helpen of leuk nieuws m.b.t. de deelauto's delen.

Is er wel een deelauto beschikbaar als ik deze nodig heb?

OnzeAuto werkt vraaggestuurd. Neemt het gebruik toe, dan zetten we er een deelauto bij. We monitoren het gebruik continue en zorgen zo voor optimale beschikbaarheid. De kans op misgrijpen wordt met elke extra auto ook steeds kleiner.

Wil je verzekerd zijn van een auto, dan kun je deze desgewenst al 3 maanden van tevoren reserveren.

Is er een keer geen deelauto beschikbaar? Vaak lossen autodelers dit onderling op via de app groep. Dat is de kracht van delen binnen community's.

Wie maakt de deelauto schoon?

We vragen autodelers zelf af en toe hun eigen deelauto's te wassen en/of te stofzuigen. De kosten hiervan? Die nemen wij voor onze rekening :)

Gratis reservering

Voor het schoonmaken van een deelauto kun je een gratis reservering maken. Voeg tijdens het aanmaken van de reservering 'beheer' toe in de notities, dan zorgen wij ervoor dat het niet in rekening wordt gebracht.

Waskosten

Bij een groot aantal deelnemende wasstraten kun je betalen met de laadpas. Bekijk hier welke wasstraten dat zijn en hoe je zonder problemen kunt betalen: de laadpas gebruiken voor de wasstraat.

Onderlinge afspraken

We raden het aan om als groep afspraken te maken over het schoonhouden van jullie deelauto's. Jullie kunnen ervoor kiezen om op eigen initiatief de deelauto's maandelijks schoon te maken of gezamenlijk een schema te maken. Een voorbeeld van zo'n schema kunnen jullie hier: Schema schoonhouden deelauto's. Dit bestand kunnen jullie dupliceren en aanpassen/invullen naar wens.

Mogen er huisdieren mee in de auto?

Huisdieren zijn toegestaan in de deelauto's, mits de rest van de buurt hier geen hinder van ondervindt. Bij de start van een nieuw deelinitiatief kun je hier als buurt afspraken over maken. Soms wordt er bijvoorbeeld 1 auto beschikbaar gesteld waarin dieren mee mogen en blijven de andere auto's haren vrij. Of er wordt een deken aangeschaft waar de dieren op moeten zitten.

Kan ik ook zakelijk autodelen?

Ja zeker, ook als ZZP'er of organisatie kun je meedoen met een lokaal deelinitiatief. Bij de inschrijving als ZZP'er kun je jouw bedrijf opgeven. De facturen komen dan op naam van het bedrijf te staan. MKB en grote organisaties kunnen meedoen met het delen van de elektrische auto's met hun eigen medewerkers.

Kijk voor meer informatie op onzeauto.com/zakelijk of neem direct contact op via samenslimrijden@onzeauto.com.

Meer vragen over tarieven
Hoe werken de rijtegoeden?

Om gebruik te maken van de deelauto's moet je kiezen voor één van de vijf maandelijkse rijtegoeden. Dit tegoed kun je elke maand weer volledig oprijden. Na afloop van elke reservering verrekenen we de uren en gereden kilometers met je rijtegoed.

Rijd je een maand meer? Geen probleem. Buiten de bundel gelden dezelfde tarieven. Rijd je een maand wat minder? Dan kun je het resterende saldo meenemen naar de volgende maand, tot maximaal 6x de hoogte van jouw rijtegoed.

Hoe hoger het rijtegoed, hoe lager jouw uurkosten. Kilometer kosten zijn voor elk rijtegoed hetzelfde - €0,28 of €0,33 afhankelijke van het type deelauto.

Laden, onderhoud, verzekering en wasstraat kosten zijn allemaal inbegrepen. Je betaald dus echt alleen voor gereserveerde uren en gereden kilometers.

Moet ik ook betalen als ik de deelauto mee heb, maar niet aan het rijden ben?

Ja, je betaald voor alle gereserveerde uren - ook al staat de deelauto stil. Andere autodelers kunnen de deelauto namelijk niet reserveren.

Korting

Dankzij de meerurenkorting betaal je maximaal 10 uur per aaneengesloten periode van 24 uur. Simpel gezegd: je betaald per dag nooit meer dan 10 uur, plus gereden kilometers.

Hoe ben ik verzekerd als ik in een deelauto rijd?

Als je in een deelauto van OnzeAuto rijdt, zijn alle inzittenden, de deelauto en andere voertuigen of objecten goed verzekerd.

Bij het openen van de auto krijg je standaard de vraag of de auto (kleine) schades heeft. Zo voorkomen we dat we het eigen risico op jou verhalen, terwijl een vorige gebruiker de schade wellicht veroorzaakt heeft.

Wat gebeurt er met mijn rijtegoed na een wijziging van mijn abonnement?

Bij het verhogen van je abonnement gaat je openstaande rijtegoed gewoon mee. Bij een verlaging van je abonnement naar een lager rijtegoed behoud je je opgebouwde rijtegoed tot 6x het maandelijkse rijtegoed van je nieuwe abonnement. Bij opzegging verlies je het openstaande rijtegoed.

Meer vragen over reserveren en rijden
Hoe werkt laden in het buitenland?

De laadpas werkt op bijna alle laadpunten. Mocht deze toch niet werken, kun je een eigen betaalmiddel (creditcard, PayPal) kiezen en de kosten bij terugkomst declareren bij OnzeAuto. OnzeAuto vergoedt laadkosten in het buitenland tot gemiddeld 50ct/kWh. Bij terugkomst in Nederland berekenen we het gemiddelde van de laadkosten. Als deze gemiddeld boven de 50ct liggen, zullen we het verschil in rekening brengen. Tip: vermijd laadpalen met de optie ‘betalen per minuut’. Zo houden we samen de kosten laag.

Kijk voor nog meer informatie op onze vakantie en buitenland pagina.

Hoe open en sluit ik de deelauto?

Reserveringen worden 15 minuten voor de starttijd actief. Je kunt dan eventueel al op pad.

Klaar voor de start? 

(1) Zorg dat je Bluetooth en GPS aanstaan op je telefoon

(2) Ga vlak naast de deelauto staan

(3) Open de app en start je reservering

(4) Controleer de deelauto op nieuwe schades

(5) Je kunt de deelauto nu eenvoudig openen en sluiten via twee grote knoppen in je actieve reservering.

Wat moet ik doen als ik onderweg hulp nodig heb?

In iedere auto vind je een QR code die leidt naar de 'Hulp voor onderweg' pagina. Hier vind je de top 5 problemen, instructievideo's, veelgestelde vragen, en een noodlijn. Algemene vragen worden altijd spoedig beantwoord via support@onzeauto.com.

Ik ben iets vergeten in de auto. Kan ik er nog in?

Het komt wel eens voor dat je net terug bent van een reservering en je er vervolgens achter komt dat je iets in de deelauto hebt laten liggen. Dat kan de beste overkomen. Daarom worden reserveringen van maximaal 5 minuten niet in rekening gebracht (voorbeeld reservering: 20:00 tot 20:05). Zo kun je kosteloos spullen uit de auto halen.

Meer vragen over vakantie en buitenland
Mag ik op vakantie of naar het buitenland met een deelauto?

Ja, dat mag. We vragen je wel even contact op te nemen als je langer dan drie dagen op pad gaat. Het blijven tenslotte deelauto’s. We controleren de bezetting van de auto’s voor de andere autodelers.

Voor alle informatie, kijk op www.onzeauto.com/vakantie

Krijg ik korting als ik op vakantie ga?

Ten eerste profiteer je tijdens lange reserveringen van onze meerurenkorting: je betaalt per 24 aaneengesloten uren maximaal 10 uur, plus de kilometers. Daarnaast krijg je per aaneengesloten periode van 7 dagen ook nog €60 rijtegoed cadeau. Dubbel voordeel dus! 

Voor alle informatie, kijk op www.onzeauto.com/vakantie

Hoe is de auto verzekerd in het buitenland?

De deelauto's zijn in binnen- en buitenland hetzelfde verzekerd. Mocht er onderweg dus iets gebeuren, laten we je nooit alleen ergens staan.

Wat moet ik doen als ik in het buitenland pech heb?

Als je in het buitenland pech hebt, kun je via de helpdesk de mobiliteitsservice van de auto bereiken. Zij zorgen ervoor dat de auto indien nodig wordt afgesleept of van een nieuwe band wordt voorzien.

Deel je met ons mee?

Heb je genoeg informatie kunnen vinden op deze pagina? Super! Twijfel je nog? Doe dan de autodeeltest en kom erachter of autodelen bij jou past.

Buren zijn aan het vieren dat er nu twee elektrische deelauto's bij hun in de straat geplaatst zijn.

Contact

Sluiten icon

Ben je al autodeler en heb je ergens hulp bij nodig? Stuur dan een mail naar support@onzeauto.com.

Jouw gegevens en vraag:

Thank you! Your submission has been received!
Oeps.. er gaat helaas iets mis! Kun je het nogmaals proberen?