Een groepje mensen die samen een autodelen staan naast een deelauto te praten

Is autodelen voor jou ook voordeliger?

Een auto die veel stilstaat kost onnodig veel geld, maar ook als je meer rijd kan autodelen stukken voordeliger zijn. Wellicht dat jij ook flink kunt besparen op je maandelijkse autokosten door te gaan autodelen met de buurt.

All-in prijs. Je betaalt alleen voor uren en kilometers.

Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Met een gerust hart opweg met onze verzekering.

Een maandelijks rijtegoed  — voor jezelf of deel de bundel samen met je huishouden

Het abonnement is altijd maandelijks opzegbaar.

Verrekening per rit

Ritten worden verrekend met jouw gekozen rijtegoed en de bijbehorende tarieven. De tarieven gelden binnen en buiten het rijtegoed.

Meerurenkorting

Je betaalt maximaal 14 uur per aaneengesloten reservering binnen 24 uur. Weekendje weg? Dan betaal je geen 48 maar 28 uur!

Tegoed meenemen

Lukt het een keer niet om je rijtegoed op te maken? Geen probleem. Je kunt tot 6x de hoogte van jouw rijtegoed meenemen naar de volgende maand.

Start

€ 50
Rijtegoed per maand
€ 4,50
per uur

Comfort

€ 100
Rijtegoed per maand
€ 3,60
per uur

Top

€ 200
Rijtegoed per maand
€ 2,50
per uur

Plus

€ 300
Rijtegoed per maand
€ 2,00
per uur
+ € 0,26 of 0,30 per kilometer (afhankelijk van de auto)

3 maanden kennismaken

Weet je nog niet welk rijtegoed je moet kiezen of dat autodelen bij je past? Maak kennis met de groep, de auto's en het delen - zonder een vast rijtegoed.

Vraag na het aanmelden een van je buren voor een proefrit

€ 4,50 per uur + kilometerkosten - betaal alleen voor gebruik

Kom erachter welk tegoed het beste bij jou past

Dit is een feestelijk lancering van een nieuw autodeel initiatief. Een groep buren viert hier samen dat zij samen een aantal elektrische auto's gaan delen.

Bereken welk maandelijkse rijtegoed het beste bij jou past

Hoeveel kilometers en uren verwacht jij maandelijks de deelauto te gebruiken? Deze rekentool kan dan laten zien welk rijtegoed het beste bij jou past.

12
km
12
uur
Het optimale abonnement voor jou is Start
Per maand zijn de kosten ongeveer €0,=

Het gebruik van meerurenkorting kan de kosten aanzienlijk verminderen. Je betaalt maximaal 14 uur per reservering van 24 uur.

Een familie die samen een auto deelt. Ze hangen allemaal uit een auto raam en de hond ook.

Als huishouden samen 1 rijtegoed delen

Heeft iemand in jullie huishouden een rijtegoed? Dan kun je deze gezamelijk delen en gebruik maken van het tegoed van de hoofdgebruiker.

Gezamelijk profiteren van een hoger rijtegoed

Alle ritten op 1 factuur

Een autodeler gaat met de deelauto op vakantie. Ze zit in de auto met de deur open en heeft haar weekendtas vast.

Een weekendje weg of op vakantie met de deelauto

Je kunt in overleg ook voor een langere periode op pad met de deelauto. Van een weekendje weg tot 2 of 3 weken naar het buitenland.

Meegenomen rijtegoed opmaken

Profiteer van de meerurenkorting

Laadkosten tot 50ct/kWh zijn ook gedekt

Twee jonge en enthousiaste autodelers naast twee elektrische deelauto's

Goed verzekerd op pad

Als je in een deelauto van OnzeAuto rijdt, zijn alle inzittenden en de auto goed verzekerd. Mocht je een keer (flinke) schade rijden, dan ben je alleen een eigen risico van €400,- verschuldigd.

€ 4,50 per uur + €0,27 of €0,30 per km (hetzelfde als Start)

Kom erachter welk tegoed het beste bij jou past

Vraag na het aanmelden een van je buren voor een proefrit

Een groepje buren die vieren dat zij nu samen kunnen gaan autodelen.

Privé en zakelijk rijden

Gemakkelijk privé en zakelijke ritten van elkaar scheiden per reservering. Aan het eind van de maand zie je dit terug op je factuur.

Rittenregistratie op een BTW-factuur

Geen BKR registratie

Geen bijtelling

Veelgestelde vragen icon

Antwoord op aantal veelgestelde vragen:

Wat is het voordeel om als huishouden 1 abonnement te delen?

Als (meer) huisgenoten mee gaan doen, wordt de auto waarschijnlijk vaker gebruikt. Daarmee wordt het interessant om gezamenlijk een hoger rijtegoed te nemen. Een hoger abonnement betekent lagere uurtarieven. Zo wordt het voor iedere huisgenoot goedkoper. Als hoofdgebruiker ontvang je één factuur voor het hele huishouden. Mochten jullie dat willen, kunnen jullie de kosten onderling verdelen. Op de factuur zie je precies wie welke rit heeft gemaakt.

Hoe werken de abonnementen?

Als je een auto deelt met de buurt, kun je kiezen uit verschillende abonnementen. Het abonnement bestaat uit rijtegoed. Hoe hoger het rijtegoed, hoe lager jouw uurkosten. De ritten worden eerst verrekend met het tegoed van je bundel. Rijd je een maand wat minder? Dan kun je het resterende saldo meenemen naar de volgende maand, tot maximaal 6x de hoogte van jouw rijtegoed. Rijd je een maand meer? Geen probleem. Buiten de bundel gelden dezelfde tarieven. Huisgenoten doen mee op het rijtegoed van de hoofdgebruiker.

Moet ik ook betalen als ik de auto mee heb, maar niet aan het rijden ben?

Als je een auto reserveert, betaal je voor je gereden kilometers plus alle uren van jouw reservering. Neem je de auto dus een dagje mee, dan betaal je ook voor de uren dat de auto stilstaat. Ben je eerder terug? Dan betaal je alsnog voor de gehele duur van jouw reservering. Goed om te weten: dankzij de meerurenkorting van OnzeAuto betaal je maximaal 14 uur per aaneengesloten periode van 24 uur.

Hoe ben ik verzekerd als ik in een deelauto rijd?

Als je in een deelauto van OnzeAuto rijdt, zijn alle inzittenden en de auto goed verzekerd. Bij het openen van de auto krijg je standaard de vraag of de auto (kleine) schades heeft. Zo voorkomen we dat we het eigen risico op jou verhalen, terwijl een vorige gebruiker de schade wellicht veroorzaakt heeft. Mocht je een keer schade rijden, dan ben je alleen een eigen risico verschuldigd. De hoogte van dit bedrag kun je lezen in de gebruikersovereenkomst.

Wat is de opzegtermijn?

Voor ieder abonnement geldt een opzegtermijn van een maand. Weet je zeker dat autodelen niets voor jou is?

Betaal ik per rit of aan het einde van de maand?

Je ontvangt kort na elke maand een factuur. Op deze factuur vind je al jouw ritten van de maand daarvoor. De kosten van deze ritten worden voor zover mogelijk verrekend met je rijtegoed die je had op de 1e van de vorige maand. Deze kosten, plus de aankoop van rijtegoed voor de lopende maand, worden rond de 10e van de maand geïncasseerd.

Wat gebeurt er als mijn introductieabonnement afloopt?

Een paar weken voordat jouw introductieabonnement afloopt, ontvang je van ons een mailtje. We vragen je daarin om aan ons door te geven of je doorgaat of toch wilt stoppen. Als je door wilt gaan, is dit het moment om een abonnement met maandelijks rijtegoed te kiezen. We denken graag met je mee als je die keuze lastig vindt.

Meer leren over hoe autodelen werkt? 

Uitleg over autodelen

Benieuwd hoeveel jouw auto werkelijk kost? 

Autokosten bereken bij de ANWB

Contact

Ben je al autodeler en heb je ergens hulp bij nodig? Stuur dan een mail naar support@onzeauto.com.

Jouw gegevens en vraag: