Een luchtfoto van een vakantiebestemming waar je met de deelauto heent kunt: Montenegro.

Alles over op vakantie of naar het buitenland met een elektrische deelauto

Als autodeler bij OnzeAuto kun je op vakantie of naar het buitenland met een elektrische deelauto. Goed voorbereiden op je reis begint hier.

Lang op pad met een deelauto

We hebben wat handige informatie hieronder op een rijtje gezet. Zo kom je onderweg niet voor verrassingen te staan en kun je zorgeloos genieten.

Een autodeler gaat met de deelauto op vakantie. Ze zit in de auto met de deur open en heeft haar weekendtas vast.
Een luchtfoto van een rivier in Frankrijk. Er dobberen allerlei kleine bootjes in het midden, het water lichtblauw en achterin is een brug voor auto's te zien.

Hoe werkt het? 

Voor (vakantie) reserveringen langer dan 4 dagen vragen we je om een mailtje te sturen naar support@onzeauto.com zodat wij kunnen nakijken of er in de betreffende periode voldoende beschikbaarheid is.

Je profiteert ook tijdens lange reserveringen van onze meerurenkorting: je betaalt per 24 aaneengesloten uren maximaal 10 uur, plus de kilometers. En je krijgt voor een aaneengesloten periode van 7 dagen ook nog €60 rijtegoed cadeau.

Er zijn nog een tweetal punten die wij aan al onze autodelers vragen voor vakantie reserveringen: 

Nadat je vakantie reservering is goedgekeurd deel je een update met je mede-autodelers in de appgroep. Zo kunnen zij hier ook rekening mee houden.

Na afloop van de vakantie haal je de auto door de wasstraat en plaats je hem weer schoon terug voor de volgende autodelers.

Geen deelauto beschikbaar?

Wellicht kunnen we een extra deelauto regelen vanuit andere initiatieven om de beschikbaarheid in de buurt te borgen. Dat bekijken we per geval, dus geen garanties. Als we elders een deelauto beschikbaar hebben, dan kun je die zelf ophalen en wegbrengen (zonder extra kosten). Bij terugkomst verwachten we natuurlijk dat deze weer tip top eruit ziet.

Verzekering

De deelauto's zijn in binnen- en buitenland hetzelfde verzekerd. Mocht er onderweg dus iets gebeuren, laten we je nooit alleen ergens staan.

Pechhulp

Als je in het buitenland pech hebt, kun je via het telefoonnummer de mobiliteitsservice bereiken. Zij zorgen ervoor dat de deelauto indien nodig wordt afgesleept of van een nieuwe band wordt voorzien.

Onderweg laden

Je kunt de laadpas in de deelauto's gewoon gebruiken als je (op vakantie) naar het buitenland gaat.

Alle laadkosten worden gedekt tot 50ct/kWh, gemiddeld over jouw buitenlandse laadsessies in een maand. In het geval van meerkosten rekenen we dit aan het einde van de maand aan je door. Als je onderweg goed oplet dan zal dit over het algemeen reuze meevallen.

Opgelet: In het buitenland betaal je bij het laden soms per minuut en dus niet per kWh. Wees hierop alert op, want een nachtje opladen kan zo duur uitpakken.

Een autodeler die haar deelauto oplaad tijdens een vakantie roadtrip.
Een meerkosten voorbeeld: Je gaat 2 weken op vakantie in Duitsland, waarbij een aantal keer geladen wordt. De rekening (die OnzeAuto ontvangt en betaalt) bedraagt over die weken €240 voor 400kWh, dus gemiddeld 60 ct/kWh. Je hebt verder geen laadsessies in die maand, en we brengen dus €40 in rekening als eigen bijdrage in de kosten (het meerdere boven 50 ct/kWh).

Haal alles uit de actieradius

Maak zoveel mogelijk gebruik van regeneratief remmen, daar win je veel energie mee terug, zeker tijdens het afdalen in de bergen.

Probeer zo constant mogelijk te rijden voor een betere actieradius. Rijd bij voorkeur op de cruise control of maak gebruik van de eco stand als dit mogelijk is.

De snelheid waarmee je rijdt heeft een grote invloed op de actieradius van een elektrische auto. Daarom is het advies om op snelwegen niet veel harder dan 100km per uur (mits toegestaan) te rijden.

Houd rekening met de weersomstandigheden. In warme landen heb je meer actieradius dan in koude landen en het rijden in de bergen heeft ook een negatieve invloed op de actieradius.

Een aantal handige tips

Een elektrische deelauto op een provinciale weg in het buitenland.

Vraag voor de zekerheid een Shell Recharge laadpas aan

Het kan een keer voorkomen dat onze laadpas het niet doet bij een buitenlandse laadpaal. De Shell Recharge laadpas doet het in veel van dit soort gevallen wel gewoon. Je kunt de laadpas gratis aanvragen en houd rekening met 5 werkdagen verzendtijd. De laadkosten kun je achteraf bij ons declareren per email.

Stippel je route goed uit, inclusief laadpunten

Op A Better Routeplanner hoef je alleen het startpunt, eindbestemming en type auto in te vullen en voilà... Je complete route inclusief oplaadpunten wordt voor je gemaakt. Wil je ook zien of je kunt laden, de laadpaal bezet is of niet werkt? Op elektrischeautovakanties.nl vind je al deze informatie.

Milieustickers en milieuzones in Europa

Voor sommige buitenlandse bestemmingen heb je een milieusticker nodig. Helaas ben je hiervoor niet bij ons aan het juiste adres. Voor meer informatie over dit onderwerp kun je het beste de website van de ANWB raadplegen.

Boek een accommodatie met eigen laadpalen

Hoe makkelijk is het als je op je bestemming kan laden! Bij grote boekingswebsites kun je een filter ‘Oplaadpunt voor elektrische voertuigen’ aanklikken. Ook handig als je een overnachting nodig hebt op weg naar Italië of Spanje.

In Duitsland werken de laadpalen anders

Een vakantie bij onze oosterburen op de planning? In Duitsland moet je bij de laadpaal eerst de laadkabel uit je auto halen. Nadat je de kabel uit je auto hebt gehaald, stopt de laadsessie van je elektrische auto en kun je ook de kabel uit de laadpaal halen.

De (vakantie) reservering maken

Een luchtfoto van een Italiaans landschap. Groene heuvels, een kronkelende weg in het midden en een prachtige zonsondergang in de achtergrond.

Ben je helemaal klaar voor een onvergetelijke roadtrip?

Stuur ons dan een mailtje en vermeld hierin de onderstaande gegevens. Wij gaan dan gelijk voor je kijken of er een deelauto beschikbaar is. Bon voyage! 

De naam van jouw initiatief

Begin- en einddatum, inclusief de tijdstippen.

Vermeld je voorkeur deelauto

Stuur ons een email

Contact

Ben je al autodeler en heb je ergens hulp bij nodig? Stuur dan een mail naar support@onzeauto.com.

Jouw gegevens en vraag: