Hoe bevalt autodelen bij bewoners van The David?

Hoe bevalt autodelen bij bewoners van The David?

Februari 2022

Op 6 december zijn we gestart met Carsharing The David in Amsterdam. Een groot deel van bewoners hebben inmiddels kennis gemaakt met de elektrische deelauto’s en de eerste ritten zijn gemaakt! Een mooi moment om een terugkoppeling te geven. We laten 4 bewoners van The David aan het woord die hun eerste ervaringen met jullie delen.

Meer dan 50 bewoners delen mee

Alle bewoners van The David in Amsterdam kunnen in de parkeergarage niet om ze heen: de 3 elektrische deelauto’s direct naast de ingang in de parkeergarage. Bewoners van The David delen 2 Hyundai Kona’s en een Nissan Leaf. De Hyundai Kona’s hebben een actieradius van meer dan 400 km en zijn dus ook heel geschikt voor langere ritten. Er doen nu al 54 bewoners mee.

Corine Ganga

"Ik gebruik de elektrische deelauto behoorlijk veel! Ik overweeg om een eigen auto aan te schaffen, maar dat heb ik nu even uitgesteld om eerst de deelauto goed uit te proberen. Het bevalt heel erg goed. Alles werkt heel makkelijk, de auto’s zijn beschikbaar als ik ze nodig heb en ze staan lekker dichtbij. Wat ik vooral fijn vind is dat je meteen van deur tot deur reist en niet eerst naar de metro hoeft.

De eerste rit reed ik voor mijn werk met de auto naar Wolfsburg in Duitsland. Dat ging goed, alleen had ik het laden nog niet helemaal goed gepland. Dus toen hebben we op de terugweg nog even een extra pauze ingelast bij Arnhem om de auto weer even op te laden. Daarna ben ik ook nog naar Antwerpen geweest met de auto. Misschien is het een goed idee als er 2 of 3 gebruikers zijn die de auto’s beheren. Dan weten we als bewoners zeker dat de auto’s netjes blijven."

Wat ik vooral fijn vind is dat je meteen van deur tot deur reist en niet eerst naar de metro hoeft - Corine Ganga

Kim Starreveld

"We hebben zelf geen auto en die hebben we voor ons werk ook niet nodig. De elektrische deelauto is heel erg fijn, want soms moeten we voor familiebezoek naar plekken die met het openbaar vervoer lastiger te bereiken zijn en soms hebben we wat ruimte nodig om spullen te vervoeren, bijvoorbeeld als we naar de dierenwinkel gaan om inkopen te doen voor onze dieren.

Het is altijd wel een gepuzzel om de auto in het parkeervak te krijgen. Wat ons betreft zou een van de auto’s best wat kleiner mogen zijn, dan wordt het parkeren ook makkelijker. We gebruiken de auto niet heel veel. Ongeveer eens in de twee weken. Het werkt heel handig en het is fijn dat de auto zo dichtbij staat."

Stijn Raterink

"Voor mij is het een bewuste keuze om gebruik te maken van deelauto’s. Ik maakte al vaak gebruik van Snappcar en andere deelauto aanbieders. Maar nu zijn er deelauto’s in ons eigen pand! Dat is echt lekker makkelijk! Voor andere aanbieders moet je toch een stuk verder weg.

Gemiddeld rij ik zo’n 2 keer in de week met de deelauto. Meestal zijn het functionele ritjes. Zoals laatst, toen de metro niet reed en ik mijn vriendin even kon ophalen met de deelauto. Het is heel gebruiksvriendelijke. Als je veel langere ritten maakt dan is het intro abonnement wel aan de dure kant. Ik moet nog eens goed kijken of een betaald abonnement niet beter bij mijn gebruik aansluit."

Als je veel langere ritten maakt dan is het intro abonnement wel aan de dure kant. Ik moet nog eens goed kijken of een betaald abonnement niet beter bij mijn gebruik aansluit - Stijn Raterink

Jasmina Ramic

"Ik heb de auto nu een aantal keren gebruikt. Vooral rond de kerst periode om naar mijn familie te gaan in Drenthe omdat ik toen ook veelspullen mee moest nemen. De deelauto is heel gebruiksvriendelijk, maar de eerste keer moest ik wel even uitzoeken hoe het werkte. Bijvoorbeeld hoe de auto van de laadpaal af gaat.

Misschien is het fijn als je even op weg geholpen wordt door iemand die er al een beetje ervaring mee heeft. Voor mijn werk heb ik eigenlijk geen auto nodig, dus fijn als er wel af en toe een auto beschikbaar is!"

Contact

Ben je al autodeler en heb je ergens hulp bij nodig? Stuur dan een mail naar support@onzeauto.com.

Jouw gegevens en vraag: