De mooiste fiets- en wandelroutes (incl. laadpunten voor de deelauto)

De mooiste fiets- en wandelroutes (incl. laadpunten voor de deelauto)

Juli 2021

Het voorjaar is eindelijk echt begonnen en we trekken massaal de Nederlandse natuur in. Lekker wandelen of een mooie route op de fiets. Speciaal voor onze autodelers heeft onze Vince de mooiste fiets- en wandelroutes in de provincie Utrecht verzameld, inclusief laadpalen voor de deelauto. Zo kun je eenvoudig mooie gebieden in de provincie Utrecht ontdekken met de deelauto. En wist je trouwens dat we ook steeds meer deelauto's hebben met een trekhaak? Het enige wat je dan zelf nog moet doen, is er een fietsendrager op te zetten en je fiets mee te nemen.

Nationaal park Utrechtse Heuvelrug

In de provincie Utrecht ligt Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Dit is een nationaal park dat ligt tussen Leusden en Rhenen en omvat een veelheid van landschapsvormen, waarvan de plooiende stuwwal de meest in het oog springende is. Hiernaast vind je heidevelden, stuifzanden en uiterwaarden. Het is een van de meest verassende stukken in Nederland, de heuvels geven het gevoel van idyllische bijna buitenlandse landschappen terwijl de omliggende natuur ruig en onstuimig is. Een prachtige en nog relatief onbekende omgeving om er lekker op uit te gaan.

Het gebied heeft talloze knooppunt routes/ lange afstand routes om met de (elektrische) fiets te rijden. Daarnaast is er ook ruim 185 km aan mountainbike routes aangelegd.

Reguliere fiets/knoopunt routes ANWB

In het gehele nationale park zijn er veel gave locaties om een knooppunt route te rijden. Deze kun je zelf samenstellen via de ANWB. Rij bijvoorbeeld over een verlaten landingsbaan in Soesterberg (knooppunt 55), bezoek een pyramide in Nederland (knooppunt 2), bekijk unieke zandduinen (knooppunt 58), eet een pannenkoek in de Lage Vuursche (knooppunt 90) of rijd langs de bijna schots ogende uitwaarden nabij Rhenen (knooppunt 37)

Wist je dat de provincie Utrecht naast haar eigen prachtige stad ook beschikt over de prachtige oude stad Amersfoort (knooppunt 99), maar ook het traditionele vissersdorp Spakenburg?(knooppunt 03)

Laadpunten/start locaties

1. Allego Charging Station: Koningshof 24, 3911 LH Rhenen
2. Flow Charging Station: Zeezwaluwstraat 238, 2583 KA Austerlitz
3. GreenFlux Charging Station: Havenstraat 78, 3752 AB Bunschoten-Spakenburg
4. Allego Charging Station: Leusderweg 107, 3818 AB Amersfoort
5. Pitpoint Charging Soesterberg: Batenburgweg 5, 3769 CB Soesterberg

Landgoed Den Treek/ Austerlitz

Ben jij een waaghals en rijd je het liefst offroad? Binnen Landgoed Den treek zijn er twee prachtige mountainbike routes van 15 en 21 km met veel uitdaging en hoogteverschil. De blauwe route brengt je over de Leusderheide, de rode route leid je langs de pyramide van Austerlitz wat een van de weinige zand Pyramides in Europa is. Krijg je er geen genoeg van? Dan is deze route fantastisch te combineren met de route Austerlitz/Zeist. Je kan zo ruim 70 kilometer offroad fietsen in de omgeving. De routes zijn middels peilen aangegeven en zijn uitstekend te volgen. Er geldt een Vignet plicht. Deze kun je aanschaffen op: https://www.dentreekhenschoten.nl

Laadpunten/start locaties

1. Startpunt Leusden (blauwe route): Maria Stuartlaan 2A, 3832 CP Leusden
2. Startpunt Woudenberg (rode route): Zeisterweg 72, 3931 MG Woudenberg

Hoef je niet op te laden? Start dan bij Pannenkoekenhuis Bergzicht dit is een perfecte uitvalbasis met keuze uit alle routes.

Amerongen/Leersum

Dit gebied staat bekend als het mooiste mountainbike gebied van Nederland en werpt zelfs internationaal hoge ogen. Geweldige steile klimmen en een prachtig onderhouden parcours vol uitdagingen. Je kan meer informatie over de routes en het vignet vinden op: https://mtb-utrechtseheuvelrug.nl

Laadpunten/start locaties

1. NewMotion oplaadpunt: M.C. Verloopweg 72I, 3956 BS Leersum
2. GreenFlux Charging Station: Burgwal 1, 3958 ER Amerongen

Dit is slechts het begin. In elk gebied of route die hierboven is genoemd, kun je ook fantastisch wandelen. Wil jij nu ook andere gebruikers inspireren met leuke fietstochten in jouw provincie/omgeving? Stuur de tips dan naar ons door, dan vullen we deze lijst aan.

Veel fiets- en wandelplezier!

Contact

Ben je al autodeler en heb je ergens hulp bij nodig? Stuur dan een mail naar support@onzeauto.com.

Jouw gegevens en vraag: