Samen Slim Rijden

Autodelen met jouw buren in Tolberg

Deel samen met je buurt een aantal elektrische auto’s. Zo creëer je meer ruimte, bespaar je geld en draag je bij aan een duurzaam Roosendaal. Deel je mee?

Dit initiatief is opgestart in samenwerking met:
No items found.

Samen met de buurt elektrische auto's delen

Een groep buren vieren op straat dat ze nu samen een elektrische auto gaan delen met elkaar.

Door en voor de buurt

Een deelinitiatief is altijd lokaal gedreven en vraaggestuurd. Er moeten genoeg enthousiaste buren zijn om deelauto's te plaatsen. Samen deel je de auto's. Dat is niet alleen gezelliger, maar ook handig. Want doordat je elkaar kent, houd je ook rekening met elkaar. 

1 van 3
Mensen ontmoeten elkaar bij een OnzeAuto deelauto. Ze zijn samen aan het kennismaken met elkaar en hoe elektrisch rijden werkt.

Samen verantwoordelijk

Als autodeler bij OnzeAuto weet je met wie je de auto's deelt. Samen zorgen jullie er bijvoorbeeld voor dat de auto's schoon blijven, de bandenspanning in orde is en dat nieuwe autodelers een warm onthaal krijgen. Zo voelen de auto's echt als jullie eigen auto's.

2 van 3
Twee vrouwen kijken naar een smartphone. Ze zijn samen een deelauto aan het reserveren via een app.

Delen met de app

Autodelen doe je volledig met de app. Je hoeft de fysieke sleutel dus niet op te halen bij jouw buren. Dat scheelt weer tijd. Je kunt zien welke auto wanneer beschikbaar is, waar de auto staat en een reservering maken. De auto open en sluit je ook met de app.

3 van 3
Naar links icon
Naar rechts icon
Vaak goedkoper dan een eigen auto
1 deelauto vervangt gemiddeld 6 auto's
Deelauto's op loopafstand
3 maanden vooruit reserveren
Ook op vakantie met een deelauto
All-in kosten
Goed verzekerd
Zakelijk en privé rijden
Maandelijks opzegbaar
Een groen hartje

Samen voor een toekomst met minder auto's en meer groen

Fietsende mensen in de stad, omringd door allerlei bomen en struiken.

Een maandelijks rijtegoed  — voor jezelf of deel het rijtegoed samen met je huishouden

Het abonnement is altijd maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Verrekening per rit

Ritten worden verrekend met jouw gekozen rijtegoed en de bijbehorende tarieven. De tarieven gelden binnen en buiten het rijtegoed.

Meerurenkorting

Je betaalt maximaal 14 uur per aaneengesloten reservering binnen 24 uur. Weekendje weg? Dan betaal je geen 48 maar 28 uur!

Tegoed meenemen

Lukt het een keer niet om je rijtegoed op te maken? Geen probleem. Je kunt tot 6x de hoogte van jouw rijtegoed meenemen naar de volgende maand.

Start

€ 50
Rijtegoed per maand
€ 4,50
per uur

Comfort

€ 100
Rijtegoed per maand
€ 3,60
per uur

Top

€ 200
Rijtegoed per maand
€ 2,50
per uur

Plus

€ 300
Rijtegoed per maand
€ 2,00
per uur
+ € 0,26 of 0,30 per kilometer (afhankelijk van de auto)

Bereken welk maandelijkse rijtegoed het beste bij jou past

Hoeveel kilometers en uren verwacht jij maandelijks de deelauto te gebruiken? Deze rekentool kan dan laten zien welk rijtegoed het beste bij jou past.

12
km
12
uur
Het optimale rijtegoed voor jou is Start
Per maand zijn de kosten ongeveer €0,=
Het Intro abonnement is alleen voor nieuwe autodelers.
Het gebruik van meerurenkorting kan de kosten aanzienlijk verminderen. Je betaalt maximaal 14 uur per reservering van 24 uur.

3 maanden kennismaken

Weet je nog niet welk rijtegoed je moet kiezen of dat autodelen bij je past? Maak kennis met de groep, de deelauto's en het delen - zonder een vast rijtegoed.

Vraag na het aanmelden een van je buren voor een proefrit

€ 4,50 per uur + kilometerkosten - betaal alleen voor gebruik

Kom erachter welk tegoed het beste bij jou past

Dit is een feestelijk lancering van een nieuw autodeel initiatief. Een groep buren viert hier samen dat zij samen een aantal elektrische auto's gaan delen.

Samen maken we elektrisch rijden toegankelijk. Daarnaast staan wensen vanuit de buurt ook centraal.

De groep bepaalt zelf waar in de buurt de deelauto's komen te staan
Als groep kun je ook voorkeuren aangeven voor het type deelauto's dat geplaatst worden
Zijn er specifieke wensen zoals een trekhaak voor een fietsendrager? Gaan we regelen.

Deelauto locatie(s)

Centrum

Tolberg, Roosendaal

Het type deelauto('s)

In de app kun je precies zien welke auto je reserveert en wanneer de deelauto beschikbaar is. Al onze deelauto's zijn altijd rijk uitgerust met allerlei extra's.

100% elektrisch
Goed verzekerd
All-in kosten

Peugeot e-208

Peugeot e-208
€0,26 per KM
+ uurtarief
320 km
actieradius

Renault Mégane e-tech

Renault Mégane e-tech
€0,30 per KM
+ uurtarief
365 km
actieradius
Veelgestelde vragen icon

Antwoord op aantal veelgestelde vragen:

Hoe communiceer ik met de andere autodelers?

Bij OnzeAuto vinden we het heel belangrijk dat autodelers elkaar kennen of leren kennen. Alleen zo voelen de deelauto's als jullie eigen auto. Ben je een keer later terug, heb je jouw reservering voor de dag erna geannuleerd, dan is het prettig als je elkaar kunt informeren. Dat kun je dan doen via de WhatsApp groep van jouw deelinitiatief. Ieder deelinitiatief heeft een eigen appgroep. Geen babbelboxen, maar vooral om praktische zaken en elkaar op weg te helpen.

Is er wel een deelauto beschikbaar als ik deze nodig heb?

OnzeAuto werkt vraaggestuurd. Neemt het gebruik toe, dan zetten we er een deelauto bij. We monitoren het gebruik continue en zorgen zo voor optimale beschikbaarheid. De kans op misgrijpen wordt met elke extra auto ook steeds kleiner. Wil je verzekerd zijn van een auto, dan kun je deze desgewenst al 3 maanden van tevoren reserveren. Grijp je een keer mis? Vaak lossen gebruikers dit onderling op. Ook dat is Samen Slim Rijden.

Wie maakt de deelauto schoon?

We vragen autodelers zelf af en toe de auto te wassen en te stofzuigen. OnzeAuto vergoedt de waskosten bij de lokale carwash waar wij afspraken mee hebben. Onze ervaring is dat onze autodelers zeer zuinig en trots zijn op de auto’s. Het voordeel van delen met mensen die je kent, is dat je elkaar gemakkelijk en laagdrempelig kunt aanspreken of onderling afspraken kan maken. Mocht je dit niet willen, dan kun je ook in de app aangeven wat er niet naar wens is. Onze helpdesk komt dan in actie.

Mogen er huisdieren mee in de auto?

Huisdieren zijn toegestaan in de deelauto's, mits de rest van de buurt hier geen hinder van ondervindt. Bij de start van een nieuw deelinitiatief kun je hier als buurt afspraken over maken. Soms wordt er bijvoorbeeld 1 auto beschikbaar gesteld waarin dieren mee mogen en blijven de andere auto's haren vrij. Of er wordt een deken aangeschaft waar de dieren op moeten zitten.

Kan ik ook zakelijk autodelen?

Ja zeker, ook als ZZP'er of organisatie kun je meedoen met een lokaal deelinitiatief. Bij de inschrijving als ZZP'er kun je jouw bedrijf opgeven. De facturen komen dan op naam van het bedrijf te staan. MKB en grote organisaties kunnen meedoen met het delen van de elektrische auto's met hun eigen medewerkers. Kijk voor meer informatie op onzeauto.com/zakelijk of neem direct contact op via samenslimrijden@onzeauto.com.

Meer vragen over tarieven en rijtegoeden
Hoe werken de abonnementen?

Als je een auto deelt met de buurt, kun je kiezen uit verschillende abonnementen. Het abonnement bestaat uit rijtegoed. Hoe hoger het rijtegoed, hoe lager jouw uurkosten. De ritten worden eerst verrekend met het tegoed van je bundel. Rijd je een maand wat minder? Dan kun je het resterende saldo meenemen naar de volgende maand, tot maximaal 6x de hoogte van jouw rijtegoed. Rijd je een maand meer? Geen probleem. Buiten de bundel gelden dezelfde tarieven. Huisgenoten doen mee op het rijtegoed van de hoofdgebruiker.

Moet ik ook betalen als ik de auto mee heb, maar niet aan het rijden ben?

Als je een auto reserveert, betaal je voor je gereden kilometers plus alle uren van jouw reservering. Neem je de auto dus een dagje mee, dan betaal je ook voor de uren dat de auto stilstaat. Ben je eerder terug? Dan betaal je alsnog voor de gehele duur van jouw reservering. Goed om te weten: dankzij de meerurenkorting van OnzeAuto betaal je maximaal 14 uur per aaneengesloten periode van 24 uur.

Hoe ben ik verzekerd als ik in een deelauto rijd?

Als je in een deelauto van OnzeAuto rijdt, zijn alle inzittenden en de auto goed verzekerd. Bij het openen van de auto krijg je standaard de vraag of de auto (kleine) schades heeft. Zo voorkomen we dat we het eigen risico op jou verhalen, terwijl een vorige gebruiker de schade wellicht veroorzaakt heeft. Mocht je een keer schade rijden, dan ben je alleen een eigen risico verschuldigd. De hoogte van dit bedrag kun je lezen in de gebruikersovereenkomst.

Wat gebeurt er met mijn rijtegoed na een wijziging van mijn abonnement?

Bij het verhogen van je abonnement gaat je openstaande rijtegoed gewoon mee. Bij het verlagen van je abonnement gaat 50% van je openstaande rijtegoed mee. Bij opzegging verlies je het openstaande rijtegoed.

Meer vragen over reserveren en rijden
No items found.
Hoe werkt laden in het buitenland?

De laadpas werkt op bijna alle laadpunten. Mocht deze toch niet werken, kun je een eigen betaalmiddel (creditcard, PayPal) kiezen en de kosten bij terugkomst declareren bij OnzeAuto. OnzeAuto vergoedt laadkosten in het buitenland tot gemiddeld 50ct/kWh. Bij terugkomst in Nederland berekenen we het gemiddelde van de laadkosten. Als deze gemiddeld boven de 50ct liggen, zullen we het verschil in rekening brengen. Tip: vermijd laadpalen met de optie ‘betalen per minuut’. Zo houden we samen de kosten laag.

Hoe open en sluit ik de auto?

Als je een reservering hebt gemaakt, wordt deze 15 minuten voor aanvang actief en kun je eventueel al op pad. Zodra je de reservering via de app start, verschijnt er in de app een melding "Digitale sleutels aanwezig". Je kunt vervolgens de auto eenvoudig openen en sluiten door het openen of sluiten icoontje aan te klikken als je binnen een straal van 5 meter van de auto bevindt. Zorg hierbij wel dat de bluetooth aanstaat op je telefoon. Tussentijds kun je via dezelfde knoppen de auto afsluiten en weer openen. Als de auto terug op locatie staat, kun je de auto afsluiten en de reservering beeindigen.

Wat moet ik doen als ik onderweg hulp nodig heb?

Het is natuurlijk heel vervelend als je onderweg hulp nodig hebt. In iedere auto vind je een QR code die leidt naar onze supportpagina. Hierop staan alle veelgestelde vragen en je kunt bellen naar (030) 227 15 40. Je wordt doorgeleid naar de juiste persoon. We adviseren je dit nummer ook in je telefoon op te slaan. Algemene vragen worden altijd spoedig beantwoord via support@onzeauto.com.

Ik ben iets vergeten in de auto. Kan ik er nog in?

Het komt wel eens voor dat je net terug bent van een reservering en je er vervolgens achter komt dat je iets in de deelauto hebt laten liggen. Dat kan de beste overkomen. Daarom worden reserveringen van maximaal 5 minuten niet in rekening gebracht. Zo kun je kosteloos spullen uit de auto halen.

Meer vragen over vakantie en buitenland
Mag ik op vakantie met een deelauto?

Ja, dat mag. We vragen je wel even contact op te nemen als je langer dan drie dagen op pad gaat. Het blijven tenslotte deelauto’s. We controleren de bezetting van de auto’s voor de andere autodelers. Voor alle informatie, kijk op www.onzeauto.com/vakantie

Hoe is de auto verzekerd in het buitenland?

De deelauto's zijn in binnen- en buitenland hetzelfde verzekerd. Mocht er onderweg dus iets gebeuren, laten we je nooit alleen ergens staan.

Wat moet ik doen als ik in het buitenland pech heb?

Als je in het buitenland pech hebt, kun je via het telefoonnummer de mobiliteitsservice van de auto bereiken. Zij zorgen ervoor dat de auto indien nodig wordt afgesleept of van een nieuwe band wordt voorzien.

Deel je met ons mee?

Heb je genoeg informatie kunnen vinden op deze pagina? Super! Twijfel je nog? Doe dan de autodeeltest en kom erachter of autodelen bij jou past.

Buren zijn aan het vieren dat er nu twee elektrische deelauto's bij hun in de straat geplaatst zijn.

Contact

Ben je al autodeler en heb je ergens hulp bij nodig? Stuur dan een mail naar support@onzeauto.com.

Jouw gegevens en vraag:

No items found.