"De mobiliteitsbranche een mannenwereld? Niet voor lang meer!"

"De mobiliteitsbranche een mannenwereld? Niet voor lang meer!"

Juli 2021

Het is vandaag 8 maart, Internationale Vrouwendag. Het perfecte moment om onze eerste vrouwelijke collega bij OnzeAuto te introduceren. Sanne is op de valreep van 2020 bij ons begonnen en stelt zich graag aan jullie voor.

Hallo, mijn naam is Sanne en ik woon in het mooie Haarlem. Ik volg het Growth Hacking Traineeship via The Talent Institute en breng mijn kennis in de praktijk bij OnzeAuto. Met het hele team werken we keihard aan de groei van OnzeAuto, waarbij ik samen met Frank verantwoordelijk ben voor de marketing.

Begin december heb ik mij als eerste vrouw bij het kernteam van OnzeAuto gevoegd. In eerste instantie was mijn directe omgeving verbaasd dat ik had gekozen voor een bedrijf in de mobiliteitsbranche, een echte mannenwereld. 'Wat heb jij nou met auto's?' - kreeg ik regelmatig te horen. Een terechte vraag, want mijn antwoord is duidelijk: niet veel. Een auto moet voor mij namelijk (en met mij voor vele andere vrouwen) vooral veilig en duurzaam te zijn. En juist daarom zit ik helemaal op mijn plek. Want bij OnzeAuto gaat het ook niet echt om wat de auto's allemaal kunnen, maar om het grotere sociale en duurzame plaatje. En laat ik me daar nou juist heel graag voor willen inzetten binnen mijn werk!

Met de opkomst van deelmobiliteit en MaaS verwacht ik dat steeds meer mensen de auto als praktisch middel gaan ervaren. Van bezit naar gebruik en het liefst ook elektrisch en duurzamer. En dat het daarom ook voor vrouwen aantrekkelijker wordt om in de branchte te komen werken. De mobiliteitsbranche is momenteel dus nog een mannenwereld, maar niet voor lang meer!

"Bij OnzeAuto gaat het niet echt om wat de auto's allemaal kunnen, maar om het grotere sociale en duurzame plaatje. En laat ik me daar nou juist heel graag voor willen inzetten binnen mijn werk!"

In de weekenden ben ik normaal gesproken te vinden op het voetbalveld en in de kantine als vrijwilliger of met een biertje in mijn hand. Hier komt mijn grote liefde voor de Nederlandstalige muziek dan ook vandaan. In de auto staat de radio standaard op 100%NL. Volume harder en keihard meezingen maar!

Mochten jullie vragen hebben, voel je vrij om contact met me op te nemen via sanneoverbeek@onzeauto.com.

Contact

Sluiten icon

Ben je al autodeler en heb je ergens hulp bij nodig? Stuur dan een mail naar support@onzeauto.com.

Jouw gegevens en vraag:

Thank you! Your submission has been received!
Oeps.. er gaat helaas iets mis! Kun je het nogmaals proberen?